Sprovedena akcija pošumljavanja “Zasadi za sutra” u Nacionalnom parku Fruška gora

Datum: 18.03.2024.

U skladu sa sve većom svesti o značaju očuvanja životne sredine, kompanije Docloop doo i Ecoserein su se udružile sa Javim Preduzećem Nacionalnog parka Fruška gora kako bismo obeležili Svetski dan šuma na delotvoran i inspirativan način. Kao deo naše angažovane inicijative, u okviru koje je planirana sadnja čak 600 sadnica hrasta, u četvrtak 14. marta, uspeli smo da posadimo impozantnih 115 stabala. Ovaj hvale vredan poduhvat nije samo simboličan gest, već i konkretna akcija koja će dugoročno doprineti očuvanju ekosistema i stvaranju zdravijeg i čistijeg okruženja za buduće generacije.

U sklopu sveobuhvatne akcije, osmislili smo edukativni segment koji je privukao veliku pažnju učesnika. U okviru ovog segmenta, održan je informativni čas u kojem su predstavnici uprave Javnog preduzeća Nacionalnog parka Fruška gora podelili svoje bogato znanje o biodiverzitetu ovog izuzetnog prirodnog blaga. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama koje naseljavaju park, kao i da dublje razumeju izazove sa kojima se suočava ova ekosistemski važna oblast u današnjem vremenu. Kroz otvorenu i inspirativnu diskusiju, prisutni su dobili uvid u složenost očuvanja prirodnih staništa i ulogu koju svaki pojedinac može imati u zaštiti i unapređenju ovakvih dragocenih ekosistema.

Nakon što su završeni radovi na pošumljavanju na lokaciji Terazije u srcu Nacionalnog parka Fruška gora, zajedno sa našim partnerima i klijentima, organizovali smo nezaboravan događaj kao završni pečat uspešno obavljenog posla. Ovaj trenutak okupljanja nije bio samo prilika da se proslavi postignuti napredak u očuvanju prirode, već i prilika za ojačavnje međusobne saradnje i razmene ideja. U opuštenoj atmosferi druženja, svi volonteri su imali priliku da razgovaraju o daljim koracima u očuvanju životne sredine, kao i da uživaju u ručku uz pogled na novo posađene sadnice hrasta koje će rasti i doprineti bogatstvu ove predivne prirodne oaze.

Docloop, kao ekološki osvešćena kompanija koja se bavi digitalizacijom poslovanja i koja je prvi licencirani informacioni posrednik od strane Ministarstva finansija za razmenu elektronskih faktura i drugih elektronskih dokumenata, je nesebično uključila i neprofitnu organizaciju Otisak u ceo proces organizovanja zelenih akcija. Docloop, Otisak i Ecoserein su zajedno već uspešno organizovale akciju pošumljavanja u martu 2023. godine. Tradicija se nastavlja i planira se da saradnja bude sve učestalija, uz sve češća uključenja i drugih firmi koje žele da doprinesu zelenijoj budućnosti. Ukoliko i Vi želite da nam se pridružite, možete nam se obratiti na office@docloop.rs.

Uključivanje kolega, klijenata i saradnika u ovakve plemenite akcije ne samo da promoviše važnost očuvanja životne sredine, već i produbljuje osećaj pripadnosti i odgovornosti prema lokalnoj zajednici. Kroz zajednički napor i angažman, stvara se snažna veza između svih učesnika, dok se istovremeno grade mostovi između poslovnog sveta i zaštite prirode. Ovakve inicijative ne samo da podstiču svest o ekološkim izazovima današnjice, već i doprinose stvaranju pozitivnog društvenog uticaja i promovišu ideju održivog razvoja. Uzbuđenje i entuzijazam koji su prisutni tokom ovakvih događaja oživljavaju duh zajedništva i solidarnosti, stvarajući inspirativnu atmosferu koja nadahnjuje sve prisutne da se angažuju i doprinesu boljoj budućnosti za sve nas.

Medijski prilozi

Komentari

  1. Trenutno nema komentara.

Sva polja su obavezna.

DogađajiPrikaži sve

Ostanite u toku s najnovijim događajima i saznajte o našim konferencijama, prezentacijama i aktivnostima koje unapređuju inovaciju i zajednicu.

Akcija čišćenja reke Save – Docloop očistio priobalje reke Save

Za kompaniju Docloop, zaštita životne sredine je od ključne važnosti, i naš tim namerava da se iz godine u godinu sve više posvećuje zelenim akcijama kako bi ulepšao prirodno okruženje. Voleli bismo da motivišemo i ostale kompanije da nam se pridruže u budućim akcijama, kako bismo zajedno stvorili svetliju budućnost za sve nas, našu decu i našu prirodu!

Saznaj više

Docloop čišćenje priobalja reke Save - slika 3 - Neka reka Sava bude plava

Svetski dan šuma – Docloop posadio novih 350 stabala topole

U okviru naše ekološke platforme 0tisak, sproveli smo akciju pošumljavanja sa partnerima JP Srbijašume i kompanijom Ecoserein, u kojoj je posađeno novih 350 stabala topole na Šumskoj upravi Rit, obeleživši na taj način Svetski dan šuma.

Saznaj više

Docloop posadio novih 350 stabala Topole slika 2

Besplatne konsultacije

Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem prezentacije, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja navedenim u Politici privatnosti i da prihvatate kolačiće na stranicama ovog sajta.